A napraforgó méz jellemzően illatos, aromás és ízletes. Színe aranysárgától a napsárgáig terjed. A napraforgót általában az utolsó nagyobb tömegű mézelő növények között tartjuk számon, hiszen július végén-augusztus elején vesszük el a méhektől. Kristályosodása közepesen gyors. Akár néhány héten belül a méz felül folyékony, alul kristályossá válik. Többen kimondottan szeretik ezt a fajta, kristályosan is könnyen kanalazható textúrát. Igen magas ásványi anyag tartalmán felül még jelentős E-vitamin tartalma is. Eredményesen használják epilepsziás betegeknél, görcsoldásra, hurutos megbetegedéseknél, nyákoldásra.
Jótékony hatással van a légzőszervekre és a kiválasztó rendszerre
Segít a prosztata megbetegedéseknél, vizelési zavaroknál
Csökkenti a magas koleszterin szintet és az érelmeszesedés kockázatát
Értékelések
Még nincsenek értékelések.