Rólunk

Családunk 1994-ben két méhcsaláddal kezdett el méhészkedni. Rokonságunkban korábban nem méhészkedett senki, így a tevékenységhez szükséges „tudományt” tapasztalatból, saját kárunkból tanultuk meg. Eleinte csak pár családdal dolgoztunk munka mellett. Mára azonban állományunkat 240 családra fejlesztettük és teljes állásban a méhészettel foglalkozunk. Ez az a szakma, amiben megtaláltuk a természet és a család közötti egyensúlyt és addig fogjuk csinálni, amíg erőnk engedi. 

 

Nagy Attila

Vándorméhészet révén családjaink nagy részét legelőről legelőre szállítjuk. Repcére, akácra és napraforgóra nagy családszámmal, fekvő és rakodó kaptárokkal, még kisebb, különlegesebb legelőkre (hárs, selyemfű) 5-6 db rakodó kaptárral utazunk. Így tudjuk biztosítani kínálatunk széles választékát, mely évről-évre változó. Mint a mezőgazdaságban általában, a méhészetben is nagyban befolyásolja az időjárás a méztermést. Fajtamézeink összetétele attól függ, hogy az időjárás melyik kultúr-, gyógy- vagy esetleg gyomnövénynek kedvez, mely virágok nektártartalma a legbőségesebb, hiszen a méhecskéink ezt gyűjtik be, ebből állítják elő a mézet.

A legfőbb célunk amellett, hogy igazi méz kerüljön a családok asztalára- az, hogy tudatosítsuk a vásárlóinkban, hogy a minőségi magyar termelői mézek megvásárlásával ők is értéket teremtenek. Minden egyes termék, amelyet megveszünk az egy szavazat a „gyártóra”. Ha közvetlenül tőlünk, méhészektől vásárolnak, azzal szavazatot és egyben bizalmat adnak nekünk őstermelőknek, hogy amit csinálunk jó és támogatnak minket abban, hogy folytassuk a munkánkat.

Fontosnak tartjuk az egészség megőrzését, az emberi értékeket és a visszajelzéseket. Szeretjük, amit csinálunk, mert vásárlóinktól pozitív visszajelzéseket kapunk és ez az, ami motivál minket. Ők tudják, hogy nálunk megbízhatóan 100%-os igazi méz mellett teszik le a voksukat és mi igyekszünk mézfogyasztési tanácsokat is adni. Ezen felül azt is örömmel vesszük, ha vásárlóink a tőlünk korábban vett üres mézes üveget visszahozzák részünkre, hiszen mi is törekszünk a környezettudatosságra és egyre tudatosabban alakítjuk üzletpolitikánk, hogy minél kevesebb terhet jelentsünk a környezetünkre. 

Ha még többet szeretnél tudni rólunk, kövess minket Youtube csatornánkon, amit Nagy Kata (a Méhész lánya) készít és itt nem csak a méhészet életébe kapsz betekintést, de hasznos tippeket is kapsz a méhtermékekkel kapcsolatban. 

díszkaptár
méhek
festett kaptár
Close Menu
×
×

Cart