Lépes méz- Kulcs az egészséges élethez

Ezt a cikket Anthony William, a gyógyító médiumként elhíresült amerikai spirituális gyógyító ihlette. Senkit ne ijesszen el a spirituális kifejezés, mert bizonyítottan emberek sokasága gyógyult már meg addig gyógyíthatatlannak vélt betegségeiből a médium segítségével. Így őszintén úgy gondoljuk, hogy érdemes megfogadni a tanácsait. A lenti információk mind Anthony nyomán íródtak:

 

Anthony írása így kezdődik: „Ha úgy érzed, hogy mostanában elkerülnek a csodák, frissítsd fel a kapcsolatod a lépes mézzel! A feldolgozatlan méz a maga nyersességében nem más mint Isten és a Föld egyik csodája. A méz emberi életeket mentett az éhínségek drámai időszakában, és a túlélésünkben a jövőben is fontos szerepe lesz…”

Azt hiszem, teljesen egyetérthetünk azzal, hogy a méz spirituálisan is hozzájárul az emberek egészségéhez. De mindenképpen fontos kiemelni, hogy csak a hamisítatlan igaz forrásból származó mézre igaz ez az állítás, vagyis arra a mézre, ami a lépből egyenesen került ki (vagy még benne van) és semmilyen feldolgozáson nem esett át. Mert a (lépes) méz a maga természetessége miatt annyira tökéletes. ( Itt szeretnénk felhívni a figyelmet különböző fajtamézeinknre, melyek tökéletesen megfelelnek ennek a feltételnek 🙂 )

És ha jobban belegondolunk mi is a méz, akkor a válasz egyszerűsége egyben a nagyszerűségét is megmutatja. A méz nem más, mint édes nektár, az életünkben nagy fordulatot hozó folyékony arany, a természet ajándéka számunkra. Magában hordozza a növények gyógyító hatásait és a méhek szorgos munkájának együttes erejét. Tele van energiával. 

Igazi méz

Anthony világosan kifejti: Aki attól tart, hogy a méz színtiszta cukor, az tegye félre ezeket a félelmeket és aggályokat. A méz természetes forrásból származó cukor tartalma semmiben sem hasonlít a feldogozott cukoréra. A mézben lévő fruktózt és glükózt a 200 ezernél többféle felfedezetlen fitokémiai vegyület és ágens itatja át, köztük olyan anyagok, amelyek megvédenek a sugárzás és a rákbetegség veszélyeitől. Ha pedig már a rák kialakult, akkor segítségével véget vethetünk a daganat tovább burjánzásának, terjeszkedésének. A méz könnyen emészthető cukra és B12- koenzimje teszik ezt a nektárt modern korunk leghatásosabb táplálékává az emberi agy számára. Ezeken felül még a DNS hibáit is képes kijavítani, rengeteg kalcium, kálium, cink, szelén, kén, króm, molibdén és mangán található benne. Amennyiben ennek ellenére hátat fordít valaki a méznek, az bámulatos gyógyító értéktől fosztja meg magát.

A szervezetünk mindig alkalmazkodik azokhoz a mikroorganizmusokhoz, amelyekkel meg kell ütköznie és hatalmas segítség számára a föld egyik legadaptogénebb tápláléka, a természetes lépes méz, melyet Földünk legalkalmazkodóbb élőlényei a méhek állítanak elő. Így elmondható, hogy a lépes méz az immunrendszer egy nagyon fontos támogatója, a fertőző betegségek elleni titkos fegyver. A lépes méz úgy segíti a kórokozókkal/vírusokkal küzdő szervezet védekezőképességét, hogy erősíti a neurofileket és a falósejteket, melyek így képesek felvenni a harcot a betolakodókkal szemben. Ezért is lehetséges, hogy ez a csoda táplálék képes csökkenteni a gyulladásokat, miközben lehetetlenné teszi a kórokozók szaporodását. Bolygónk lakóinak igazi orvossága a méz.

Anthony ajánlása szerint amennyiben a következő állapotok valamelyikben szenvedsz, érdemes bevezetned az étrendedbe a lépes mézet:

Arcüreg fertőzések, fülfertőzések, diabétesz, hipoglikémia, poszttraumás stressz szindróma, allergiák, árpa, szemfertőzések, MRSA, Staphylococcus fertőzés, rejtélyes terméketlenség, kontaminált vékonybél szindróma, ivarszervi alacsony energiaszint, álmatlanság, mellékvese- kimerültség, megfázás, influenza, norovírus, az összes rákbetegség, bipoláris zavar, figyelemhiányos hiperaktivitás- zavar, Alzheimer-kór, demencia, az összes autoimmun betegség és rendellenesség, paraziták, ételmérgezés, légúti fertőzések, megfázás, influenza, hörghurut, gégegyulladás, hólyagkiütések.

És amennyiben a következő tünetek bármelyikét tapasztalod, szintén érdemes lépes mézet alkalmaznod:

Torokfájás, idült garatgyulladás, gyulladások, szájfekély, alvászavarok, bakteriális fertőzések, az összes idegrendszeri tünet (bizsergés, zsibbadás, rossz vérkeringés, görcsök, rángások, idegfájdalmak, mellkasi fájdalom és nyomás) testszag, száraz bőr, ciszták, szemszárazság, szédülésrohamok, fülfájás, úszkáló foltok a szemben, láz, fejfájás, hőhullám, izületi fájdalmak, energiahiány, nemi vágy hiánya, fáradtság, emlékezetkiesés, homloküreg- problémák, légszomj, hasfájás.

A méz az életben a jó élményeket még nagyszerűbbé teszi, mert táplálja a lelket is- beleragasztja az emlékezetedbe, hogy nem szabad elveszni az újabb élményektől elválasztó rossz tapasztalatok fenyegetésében.

A méz spirituális tanítása

Biztosan neked is volt olyan felmenőd, aki a távoli múltban (vagy akár most is) méhészkedéssel foglalkozott. A méz bizonyos értelemben soha nem a puszta túlélést szolgálta, az emberek azért ették, hogy kihúzzák addig, amíg jobb napok nem köszöntenek rájuk. Már ekkor is rájöttek, hogy azontúl milyen elképesztően finom, még hatásos gyógyító táplálék is. A lelkünket, a DNS-ünket, mindazt amik vagyunk, bizonyos értelemben a méznek köszönhetjük. Ez azt jelenti, hogyha kizárjuk a mézet az étrendünkből, akkor azt a részünket zárjuk ki, amely a kapcsolatunkat jelentené az emberi létezés kezdetével. Azok a divatos trendek, amelyek igyekeznek elvágni a mézhez vezető utat, jól példázzák, hogy mennyire elvesztettük valójában a kapcsolódást. Kapcsolatba kerülni a mézzel egyet jelent újra érintkezésbe kerülni önmagunkkal. Arra ösztönöz, hogy tegyük fel a kérdést magunknak: mi mástól fordultunk még el? Megérné újraértékelni a hozzáállásunkat?

Tippek, ötletek Anthony tollából:

1.       Tegyél lépesmézet a citromos vizedhez, hogy a bioflavonoidok jobban hasznosuljanak. A lépes mézes limonádé az immunrendszered erősíti.

2.       Ha rossz kedved van valamitől, este lefekvés előtt egyél meg egy kávéskanál lépes mézet. Ezzel a nyugodt alvást is biztosíthatod.

3.       Helyettesítsd az eddig használt finomított cukrokat és mesterséges édesítőket lépes mézzel. Ha lehet, keresd a virágmézet.

 

Forrás: Anthony William – Gyógyító ételek c. könyve

lepesakac

Termelői Lépesméz akácmézben

2500 Ft/ 500 gramm

Close Menu
×
×

Cart