Selected:

Termelői méz gyógynövények nektárairól (Gyógyméz)

2 000 Ft3 400 Ft

Termelői méz gyógynövények nektárairól (Gyógyméz)

2 000 Ft3 400 Ft

A gyógyvirágok nektárjairól gyűjtött mézben a somkóró, a selyemfű, a zsálya, a nadálytő és a macskagyökér együttes gyógyító hatása érvényesül több más gyógynövény mellett. Szoba hőmérsékleten lassan kristályosodik.

A somkórót véralvadásgátló hatása miatt a trombózisok megelőzésére használják. Egyéb pozitív hatásai a szervezetre: májregeneráló, gyomor- és bélgyulladás csökkentő.

A selyemfű különlegesen illatos és intenzív ízű méz. Alacsony pollentartalmú, gyulladáscsökkentő, vérnyomás szabályozó és szervezeterősítő. Klinikai kísérletek szerint gyulladás-csökkentés tekintetében a selyemfű méz a második leghatásosabb mézfajta.

A zsálya gyulladás- és izzadáscsökkentő hatással rendelkezik. A légzőszervi megbetegedésekre a zsálya az egyik legjobb gyógynövény.

A nadálytőt a gyógyászatban sok féle módon használják, hatásos a reuma és ízületi gyulladások kezelésére.

A macskagyökér idegnyugtató hatása miatt stressz oldásra, gyors szívdobogásra, fulladásra szokták alkalmazni.

Kiszerelése: 950 gramm

Kiürítés

Leírás

Alacsony pollentartamú, világos színű, intenzív ízű méz, amely szobahőmérsékleten lassan kristályosodik.

 

További információk

Kiszerelés

500g, 950g

Termelői méz gyógynövények nektárairól (Gyógyméz) termékről 1 értékelés

  1. Oldfan (megerősített tulajdonos)

    Az üveg kinyitásánál rögvest jelentkezik a gyógynövényes illat. A méz kóstolásánál is a gyógynövényesség első benyomás. Maga a termék sűrű állagú, intenzív hatású a szájban. Engem a görög szigetvilág termékeire emlékeztet, amelyek a világ legjobb mézei közé tartoznak. Alaposabb kóstolgatás után különféle ízek különíthetőek el, mindegyik erőteljesen nyilvánul meg. Az édesség megvan, de visszafogott. A ” Termelői gyógyméz” ugyan virágok nektárok keverékéből áll össze, viszont aki a nyári virágmézek simaságára számít, az csalódni fog. Már a neve jelzi, – és a termékleírásban is olvasható – hogy az összetevők hatóanyagai adják a lényeget, nem a kényeztetés. Ez a méz elvárja az élvezetéhez, hogy megküzdjünk a berögzült elvárásainkkal. Az “egyedi” jelző jelen esetben teljesen helytálló. Ínyenceknek ajánlom, akik hajlandók megbarátkozni a szokott ízvilágtól való különbözőséggel.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

trophy

Díjnyertes mézek

Kíváló tájtermék minősítés.

gift

Egyenesen a termelőtől

Több mint 20 féle termelői méz

bike

Szállítás

A szállítást a GLS futárszolgálat végzi, akik hétfőtől-péntekig normál munkaidőben kézbesítik a csomagokat.​

Close Menu
×
×

Cart