Leírás
A hársméz az egyik legértékesebb mézfajta, gazdag vitaminokban, antioxidánsokban és ásványi anyagokban. Megtalálhatóak benne a C-, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, mangán, foszfor-cink, polifenolok, flavonoidok, tanninok. Természetes antibakteriális hatásának köszönhetően aktívan hozzájárul a fertőzések leküzdéséhez, használata közkedvelt a felsőlégúti betegségek kezelésekor, megfázás, torokfájás és köhögés esetén. Gyomorpanaszok esetén is erőszerettel alkalmazzák, hiszen prebiotikus hatásának köszönhetően nyugatatja a gyomrot és elősegíti az emésztést. A hárméz ezentúl hozzájárul a máj működéséhaz, azaz segíti a szervezet méregtelenítését. Tárolása szobahőmérsékleten javasolt, fogyasztása egy éves kor alatt nem ajánlott.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.