Selected:

Termelői Sajó-völgye tájméz

Out of stock

Termelői Sajó-völgye tájméz

Különlegessége, hogy a Sajó völgyében megtalálható növények nektáraiból gyűjtötték a méhek, limitált kiadású, ritkán fellelhető méz. Íze egyedi, zamatos. Színe a borostnyánsárgához közelít.

A Zempléni tájvédelmi körzet által díjnyertes tájmézként nyivántartott méz.

A Sajó völgyében június elejétől július végéig nyíló vad, gyógy-és mezei virágok nektárjaiból készült méz. A felhagyott mezőgazdasági területek regenerálódásának eredményeképpen szinte érintetlen területről származó mindenféle permet és vegyszertől mentes natúr méz. Megtalálható benne a zsálya, hárs, levendula, kígyószisz, somkóró, kender, kapor, bálványfa, búzavirág, bogáncs. – azok az emberi szervezet számára hasznos összes jótékony tulajdonságaikkal együtt.

Rendkívül ritka, nehéz fáradságos munkával összegyűjtött méz úgy a méhek mind a méhész oldaláról tekintve. Összehasonlításképpen még pl.: akácból kaptáranként 10nap alatt képesek a méhek 15-35kg gyűjteni , ebből a fajta tájmézből 2 hónap alatt mindössze 0,5-1,5kg-ot, természetesen az időjárás függvényében. Viszonylag csekély hozama miatt nagy a ráfordított munka mennyisége. A kaptárakból a keretek elvétele után a fedett méhsejtek eltávolítása majd saválló pergetőben való kipergetés következik. A pergetőből lecsapolt mézet élelmiszer tárolására alkalmas hordókban helyezzük el kiszerelésig.

Nem tévesztendő össze a vegyes virágmézzel, mely kultúrnövények nektárjait is hordozza magában. Pl.:napraforgó, retek, tök stb.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

További információk

Kiszerelés

500g, 950g

Termelői Sajó-völgye tájméz termékről 1 értékelés

  1. Oldfan (megerősített tulajdonos)

    Markáns, a szájban gyorsan átfutó ízhatás, kellemes orvosságos illat. Kávék és teák ízesítésére elsőrangú. “Vigyázni kell vele, eteti magát…” 🙂

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

trophy

Díjnyertes mézek

Kíváló tájtermék minősítés.

gift

Egyenesen a termelőtől

Több mint 20 féle termelői méz

bike

Szállítás

A szállítást a GLS futárszolgálat végzi, akik hétfőtől-péntekig normál munkaidőben kézbesítik a csomagokat.​

Close Menu
×
×

Cart